kyle's masters

keep track

Controlling the flow

This parkette was created with the building of the MacKinnon Extension at the University of Guelph several years ago. I walk by it on my way to and from the office everyday. There’s not much to it. I’d suggest it fills the space more than helps create it. It’s “life between buildings” (Jan Gehl).

It was built to fill the space, but clearly to control the flow. From the worn trails, it’s evident that pedestrians don’t want to use the surrounding concrete and would rather take the path of least resistance. This is clearly not what the individuals involved in the design intended. Last summer, they erected temporary fencing to enforce the flow. That didn’t help either.

The next step is to place obstacles. This is a bold move. I’m curious to see if it will work. If you block them, will they not come?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 15, 2012 by in thinkings and tagged , , , .

What’s all this?

I've created this site to document and share research and activities related to my Masters of Arts program. It's partially a blog, partially a journal, partially whatever you want it to be. Feel free to have a good look around at what I'm reading, seeing, writing and thinking about. I'd love to see/hear your comments.

related media









More Photos

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers

%d bloggers like this: